Naar inhoud

Corona & studeren in Amsterdam

Actuele corona-updates van het CvA – klik hier

Naar aanleiding van de steeds veranderende regels van de overheid zijn er restricties van kracht. Er is onder meer een protocol opgesteld, waarin alle maatregelen en regels terug te lezen zijn. Dit protocol is in te zien via MyAHK. Een overzicht van de belangrijkste regels vind je op op de coronapagina van de CvA website bij ‘veelgestelde vragen’.

De AHK blijft alle studenten en medewerkers van de academies informeren via hun website en nieuwsbrieven. Wij zullen via de CvA-nieuwsbrieven communiceren over informatie en maatregelen die specifiek bedoeld zijn voor het Conservatorium van Amsterdam.

Informatie en veelgestelde vragen voor studenten

Het coronavirus heeft ertoe geleid dat we van de ene op andere dag moesten omschakelen naar een geheel nieuwe leef- en studiesituatie. We begrijpen dat dit veel vragen met zich meebrengt. Op de website www.ahk.nl/corona wordt naast informatie ook antwoord gegeven op veelgestelde vragen, onder andere over de volgende onderwerpen: het coronavirus, online onderwijs, studievertraging, Bindend Studieadvies, financiële gevolgen, visum en reizen naar het buitenland.

Richtlijnen op 4 niveau’s

Als student aan het Conservatorium van Amsterdam moet je goed op de hoogte zijn van alle richtlijnen op verschillende niveau’s:

Conservatorium van Amsterdam: 
Alle studiegerelateerde coronamaatregelen voor studenten van CvA
Gemeente Amsterdam
Alle gemeentelijke maatregelen
Rijksoverheid:
Alle nationale maatregelen
Internationaal reizen:
Alle maatregelen voor reizen van en naar het buitenland

 Testen en vaccinatie

Testen op corona

Heb je klachten die op corona zouden kunnen duiden? Laat je dan zo snel mogelijk testen. Voor sommige landen is het ook verplicht om een negatieve test te kunnen overleggen om daar naartoe te kunnen reizen. Ook als je geen klachten hebt, zul je je toch moeten laten testen. Op de website van de Rijksoverheid lees je alle informatie over het testen.

Vaccineren tegen corona

Op 6 januari is in Nederland het vaccineren tegen corona gestart. Vaccineren is de belangrijkste stap om terug te keren naar een leven zonder coronaregels.

Het is goed om te weten dat elk vaccin dat straks is goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Antwoorden vind je op www.coronavaccinatie.nl